Μουστάρδα Θεσσαλονίκης Πικάντικη – Οι γουμένισσες
Δοκιμάστε τη δημοφιλή Μουστάρδα Θεσσαλονίκης στην Πικάντικη εκδοχή της. Βασίζεται στη συνταγή που ανακαλύψαμε στα σημειωματάρια της γιαγιάς Θεοπούλας ενώ ήταν το γευστικό μυστικό γνωστής ψησταριάς της παλιάς Θεσσαλονίκης κοντά στο Καυτατζόγλειο και αγαπημένη μουστάρδα στη Διεθνή Έκθεση (ΔΕΘ) με το περίφημο λουκάνικο και τη μαύρη μπύρα.
Απίθανες µε λουκάνικα, κεφτεδάκια, τηγανιές, ψητό κρέας & σουβλάκια, σάντουιτς και σαν σως για σαλάτες.
Συστατικά
Αλεύρι σίτου, νερό, ελαιόλαδο, ξύδι, ζάχαρη, καρύκευμα μουστάρδας (αλεύρι σίτου (γλουτένη), κιτρινόριζα, σινάπι αλεσμένο, αλάτι, μαλτοδεξτρίνη, πιπέρι κόκκινο καυτερό), κιτρινόριζα, αλάτι, κόμμι ξανθάν. Συντηρητικά: σορβικό κάλιο, βενζοϊκό νάτριο.